Logo
De beste datingsites van Nederland 2024

Datingsites voor specifieke behoeften 2024

Geniet je van het uitlaten van je hond? Ben je een gepassioneerde renner? Hier vind je datingsites voor elke hobby.

Wij hebben talloze dating sites bekeken en hebben ze voor je uitgetest.

Neem een kijkje!

Speciale datingsites voor specifieke behoeften

Maatjemeer Match

Algemene Indruk: 3

Maatjemeer Match

dé datingsite voor volslanke singles

Overgewicht kan een hoop problemen veroorzaken als het om het zelfbeeld gaat. Echter, 40% van de Nederlandse bevolking kampt met overgewicht en daarom doelt Maatjemeer-match.nl om singles met een atypisch lichaamstype van een plek te voorzien waar men elkaar kan ontmoeten en relaties opbouwen op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Meer dan 2.100.000 gebruikers hebben zich al aangesloten en er schrijven zich elke dag 40 nieuwe mensen in.

Houd er rekening mee dat dit geen fetisj datingsite is. De meeste mensen hier zoeken niet alleen naar liefde en gezelschap, maar ook respect. Dankzij de strenge controles van profielen zal je snel er achter komen dat er heel weinig nepprofielen of lastige gebruikers rondhangen!

Prijs:

 • Je kunt je gratis inschrijven, een profiel aanmaken en de FotoZapper gebruiken.
 • Om onbeperkt te kunnen communiceren begint een VIP lidmaatschap vanaf €11,99 per maand.
Korte review Maatjemeer Match
Piratendating.nl

Algemene Indruk: 3

Piratendating.nl

dé datingsite voor muziekliefhebbers

Als je van folk muziek en de Nederlandse taal houdt, dan heeft Piratendating jou wel iets te bieden. Veel van de singles hier (bijna 6000 gebruikers uit een ledenbestand van ongeveer 2.000.000 leden) zijn op zoek naar iemand die op dit gebied dezelfde passies hebben!

Dus ga je gang en kijk eens rond. De mensen hier zijn een wat eclectische combinatie. Velen van hen geven in detail op hun profielen aan wat hun bedoelingen zijn, dus je zal er heel snel achter komen!

Prijs:

 • Je kunt gratis een profiel aanmaken en een kijkje nemen naar de pagina’s van andere leden, zoeken en gebruik maken van de FotoZapper om nieuwe singles te ontdekken!
 • Om te kunnen genieten van een volledige communicatie beginnen de prijzen van een lidmaatschap vanaf €11,99 per maand.
Korte review Piratendating.nl
Kleinemensen-Dating.nl

Algemene Indruk: 3

Kleinemensen-Dating.nl

dé datingsite voor kleine mensen

Kleiner zijn dan de gemiddelde lengte kan voor sommige mensen moeilijk zijn, vooral op het gebied van dating. Dit is de reden waarom Kleinemensen-dating is opgericht; om mensen te helpen die vooroordelen willen vermijden die ze wellicht op een andere datingsite wel ervaren. Met een ledenbestand van rond 2.000.000 leden, is er genoeg variatie voor degenen die een partner willen vinden.

Een profiel opzetten is bijzonder gemakkelijk. Behalve dat kan je snel een foto plaatsen met behulp van je webcam, dus je hoeft van tevoren geen foto’s te zoeken (hoewel we adviseren om er netjes uit te zien!).

Prijs:

 • Gratis een profiel opzetten en naar andere leden zoeken.
 • Om te kunnen communiceren en flirten, begint het lidmaatschap vanaf €11,99 per maand.
Korte review Kleinemensen-Dating.nl
SmartSingles.nl

Algemene Indruk: 3

SmartSingles.nl

Dating voor slimme singles

SmartSingles wordt in het algemeen gezien als een datingsite voor degenen die een meer academisch ingestelde partner willen. Je hoeft echter niet per se bepaalde academische referenties te hebben om aan te sluiten. Het is meer bedoeld voor mensen met een hoog niveau van intelligentie die op zoek zijn naar iemand die op dezelfde golflengte zitten als zij. Met een database van 2.000.000 gebruikers, is het goed mogelijk om iemand hier te vinden.

Het type dating dat hier plaatsvindt gaat meer richting het gebied van serieuze, lange-termijn relaties. Echter, er zijn veel singles die gewoon mensen willen leren kennen en later willen bekijken hoe de zaken zich ontwikkelen en wat ze precies willen.

Prijs:

 • Gratis profielen bekijken en nieuwe profielen ontdekken.
 • Om onbeperkt te kunnen communiceren is het nodig om voor een lidmaatschap te betalen vanaf €11,99/maand.
Korte review SmartSingles.nl
Wytegearre.nl

Algemene Indruk: 3

Wytegearre.nl

Snel, leuk en betrouwbaar daten in Friesland

Wytegearre.nl is uniek in de zin dat het voornamelijk gemaakt is voor singles die in Friesland wonen. Met zo op een locatie gerichte doelstelling zullen de leden hoogstwaarschijnlijk dicht bij elkaar wonen. Bovendien worden de profielen hier handmatig gecontroleerd. Van de gehele gebruikersdatabank zijn er ongeveer 2.000.000 gebruikers aan het rondkijken!

Aangezien het zo locatie-gericht is, zal Wytegearre je voorzien met partnervoorstellen van mensen die letterlijk om de hoek wonen. Dus je hoeft je geen zorgen te maken om singles tegen te komen die in andere veraf gelegen steden wonen.

Prijs:

 • Hier kunnen de leden zich gratis inschrijven en andere profielen in de omgeving ontdekken.
 • Als je onbeperkt met andere leden wilt communiceren, dan begint het lidmaatschap vanaf €11,99/maand.
Korte review Wytegearre.nl
Langemensen-Dating.nl

Algemene Indruk: 3

Langemensen-Dating.nl

dé datingsite voor lange mensen

Voor iedereen die zich bezighoudt met lengte heeft Langemensen-Dating.nl singles van hun ledenbestand met 2.000.000 leden bij elkaar gebracht bij het vinden van een partner! Er bestaan geen echte lengte beperkingen wanneer men zich bij deze site wilt aansluiten. Je hebt alleen een wens nodig om een lange partner te vinden!

Of je nu op zoek bent naar een korte termijn romantische affaire, lange termijn dating of een duurzame relatie, het is allemaal mogelijk hier. Je hoeft er alleen voor te zorgen om de juiste vragen te stellen als je een lid een bericht wilt sturen!

Prijs:

 • Langemensen-dating geeft je de mogelijkheid om gratis een profiel op te zetten en in te vullen. Je kunt ook een paar foto’s van jezelf plaatsen.
 • Om met andere singles te kunnen communiceren, beginnen de prijzen vanaf €11,99 per maand.
Korte review Langemensen-Dating.nl
Stedendating.nl

Algemene Indruk: 3

Stedendating.nl

Voor een date in jouw buurt!

Online dating heeft soms ook zijn mankementen; je vindt die ene perfecte persoon en dan blijkt hij/zij meer dan 1000km verderop te wonen. Dit geldt niet voor StedenDating.nl, waar de nadruk specifiek op lokale dating in je eigen stad, gemeente of dorp ligt. Met gemiddeld 200 mensen die zich elke dag aansluiten, is er geen twijfel meer dat je verderop om de hoek een speciaal iemand zal ontmoeten!

Prijs:

 • De registratie, het aanmaken van een profiel en foto’s uploaden zijn gratis.
 • Voor onbeperkte communicatie begint een lidmaatschap vanaf €11.99/maand.
Korte review Stedendating.nl
Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!