Logo
De beste datingsites van Nederland 2024

50 plus dating in Nederland

Datingsites voor senioren? Wij hebben ze allemaal getest!

De portalen zijn vooral geschikt voor 50 plus singles die niet alleen willen zijn.

Speciale datingsites voor 50 plus dating

Singles50

Algemene Indruk: 5

Singles50

De exclusieve datingsite voor volwassen singles

Singles50 wil aan alle gebruikers van 50plus de kans geven om nieuwe relaties te vormen. Het gaat niet zo om nieuwe vriendschappen als wel serieuze dating. In andere woorden, hier vindt men geen contactadvertenties van de leden, maar doet met een persoonlijkheidstest. Op basis van de resultaten van de test, krijgt men gepaste contact suggesties.

Dit concept wordt in Nederland goed ontvangen, waar inmiddels 70.000 leden staan ingeschreven.

Prijs:

 • 12 maanden = €19,90/maand
 • 6 maanden = €29,90/maand
 • 3 maanden = €39,90/maand
Korte review Singles50
50plusrelatie

Algemene Indruk: 4.5

50plusrelatie

De datingsite voor 50 plus in Nederland & België

Dating boven de leeftijd van 50 jaar wordt vaak als iets gecompliceerds gezien en vanwege deze reden bestaat 50plusrelatie.nl. Met name gericht op singles boven de 50 in Nederland, bestaan ze al sinds 2007 en hebben ze meer dan 85.000 leden.

Met een foto muur en de mogelijkheid om te zien wie je profiel heeft bezocht, kunnen de oudere singles gelijk beginnen met een conversatie om de andere leden beter te leren kennen! Hoewel het bedoeld is voor mensen boven de 50, zijn er ook veel leden te vinden die in de 40 zijn.

Prijs:

 • Je kan gratis registreren op 50plusrelatie.nl.
 • Als je onbeperkt van alle functies gebruik wilt maken, dan begint het lidmaatschap vanaf €7,50 per maand.
Korte review 50plusrelatie
50plusmatch

Algemene Indruk: 4

50plusmatch

Dating voor actieve 50-plussers

Veel singles van over de 50 denken waarschijnlijk dat ze te zelfbewust zijn of denken dat er niemand meer op ze te wachten staat. Echter, we zien het tegenovergestelde op 50plusmatch.nl. Deze datingsite is voornamelijk gericht op mensen boven de 50 jaar die niet alleen op zoek zijn naar een relatie, maar ook vrienden en mensen om samen activiteiten te ondernemen. Dit allemaal is mogelijk vanwege het feit dat met er meer dan 10.000 leden zijn.

Het platform creëert tevens een gevoel van een gemeenschapszijn, dus het wordt niet alleen gebruikt voor romantische doeleinden. Als een site die alle kanten opgaat, kunnen de singles boven de 50 met de nieuwe vriendschappen een plezierige tijd beleven.

Prijs:

 • Je kan jezelf gratis aanmelden, foto’s uploaden en zelfs een paar berichten gratis versturen.
 • Voor onbeperkte communicatie en gebruik van de “Things2Share” functie begint het lidmaatschap vanaf € 7,95 per maand.
Korte review 50plusmatch
Vijftigplusdating.nl

Algemene Indruk: 5

Vijftigplusdating.nl

De ontmoetingsplaats voor 50 plussers

Vijftigplusdating is min of meer wat de naam al suggereert; het is voor singles boven de leeftijd van 50 in Nederland en de site heeft bovendien rond de 60.000 leden. Het is een ander platform waarmee je andere mensen voor verschillende doeleinden kunt ontmoeten (niet alleen relaties, maar ook vriendschappen, losse dating en activiteitenpartners zijn hier te vinden!).

Nieuwe contacten maken en nieuwe relaties vormen kan moeilijk worden als men ouder wordt. Daarom is Vijftigplusdating.nl een site die dit aanpakt. Zijn functies (zoals Speed Date) proberen je een extra steun te geven om de zaken te laten doen escaleren!
 

Prijs:

 • Gratis inschrijven en profiel invullen.
 • Om bepaalde functies, zoals onzichtbaar bladeren, volledige communicatie en hoger in de zoekopdrachten verschijnen, te kunnen gebruiken, beginnen de prijzen vanaf €6,95/maand.
Korte review Vijftigplusdating.nl
SeniorenGeluk.nl

Algemene Indruk: 4

SeniorenGeluk.nl

Dating voor 50-plussers

Serieuze relaties kunnen op SeniorenGeluk.nl worden gevonden, maar je kunt hier ook vrienden maken. In het algemeen zijn er rond de 2.000.000 leden te vinden en rond  de 80 nieuwe gebruikers melden zich dagelijks aan, dus een nieuwe partij van potentiële vrienden of dates is eigenlijk net om de hoek! En het kan niet beter, aangezien het gericht is op mensen boven de leeftijd van 50 jaar…

SeniorenGeluk richt zich helemaal op mensen die wel van gezelligheid houden en andere mensen willen leren kennen. Daarom is het niet alleen bedoeld voor singles en dating, maar ook voor degenen die iemand willen ontmoeten en een gezellige band willen hebben in hun leven. Dit kan veel dieper gaan

Prijs:

 • Inschrijven en foto uploaden is gratis.
 • Een lidmaatschap voor onbeperkte communicatie met andere leden begint vanaf €11,99/maand.
Korte review SeniorenGeluk.nl
50liefde

Algemene Indruk: 4

50liefde

De datingsite voor 50 plussers!

50plusliefde.nl is vooral gericht op 50 plus dating en singles die op zoek zijn naar liefde en vriendschap. Behalve dat ze over een klantenservice beschikken (je kunt ze een e-mail sturen of bellen afhankelijk van welke vragen je hebt), hebben ze ook ee afdeling vol met online dating advies. Er staan ongeveer 11.000 leden geregistreerd.

Bovendien wordt elk gebruikersprofiel nauwkeurig gecontroleerd. Dus het risico om nepprofielen tegen te komen is eigenlijk heel laag. Voor de vele mensen boven de 50 die niet helemaal bekend zijn met het internet, is dit erg aantrekkelijk. Het draagt ook bij aan het algemene gevoel van zekerheid en veiligheid wat veel gebruikers ook erg op prijs stellen.

Prijs:

 • De registratie, het profiel met foto opzetten en de “matchgame” is allemaal gratis.
 • Voor een onbeperkte communicatie en een contact garantie beginnen de prijzen vanaf €17,99 per maand.
Korte review 50liefde
Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!