Logo
De beste datingsites van Nederland 2023

Interview met Adultfriendfinder

Exclusieve interview met:

Andrew Conru

Oprichter en directeur van FriendFinder Networks

Gehouden op 20.04.2015

Interview met Adultfriendfinder:

FriendFinder Networks is een van de grootste online dating spelers in de wereld met een een jaarlijkse omzet van $ 250 miljoen. In de portfolio staan behalve de welbekende AdultFriendfinder met zijn erotische ontmoetingen ook diverse niet-erotische FriendFinder dating sites, evenals de webcam service Cams.com. Andrew Conru richtte het bedrijf in 1996 op en verkocht het vervolgens voor ongeveer $ 500 miljoen aan Penthouse en is nu nogmaals aan boord. We hebben al eens met hem in 2007 op zijn hoofdkwartier in Silicon Valley gesproken. Deze keer hebben we hem in Mexico ontmoet, geflankeerd door top camgirls...

Meneer Conru, waarom bent u weer bij uw “baby” beland?

Ik verveelde me. Nee, eerlijk gezegd hebben de nieuwe eigenaren mij benaderd in de hoop dat ik de kernzaken van “Dating” weer op het juiste pad kon zetten.

Ons platform is transparant en, in tegenstelling tot vele anderen, beloven we geen volstrekt onrealistische vrouw verhouding van 50%. Je krijgt wat je ziet.

Wat is de huidige kernactiviteit?

We begonnen als een dating portaal in 1996 en zijn de business op gaan bouwen met webcam girls vanaf 2004. Na mijn opstappen kwam het webcam girl verhaal in een stroomversnelling terecht en is nu bijna belangrijker dan de dating business. Dit is een goede zaak op zichzelf, maar de dating diensten waren er niet al te enthousiast over.

Wij zien eerlijk gezegd Cams.com niet in Europa.

Dat klopt. Europa heeft zijn eigen sterke webcam diensten, dus jullie hebben ons niet nodig. In Noord-, Midden- en Zuid-Amerika zijn wij echter de duidelijke marktleider. Maar we zijn wel in de “Dating” industrie zeer bekend in Europa.

AdultFriendFinder.com is een bekend merk in de afgelopen twee decennia. Waaraan is dit succes te danken? Het is niet het hoge aantal vrouwen ...

Wij waren inderdaad gewoon ‘s werelds meest bekende merk vanaf het begin van het jaar 2000. Daaruit konden we veel naar het heden halen.

En het volgende grote pluspunt is onze eerlijkheid tegenover onze klanten. Ons platform is transparant en, in tegenstelling tot vele anderen, beloven we geen volstrekt onrealistische vrouw verhouding van 50%. Je krijgt wat je ziet.

En waarmee wilt u nu beginnen?

De FriendFinder machine loopt nog steeds op volle toeren. De 600 miljoen registraties sinds zijn oprichting en de dagelijkse 180,000 nieuwe leden spreken voor zichzelf. Dat is niet het probleem.

Maar wat wij aan onze klanten bieden is een beetje gedateerd. Ik zou het graag willen moderniseren. Wij hebben bijvoorbeeld zelfs geen fatsoenlijke app.

En wij kunnen allemaal een kijkje nemen naar de kleurrijke Zoosks en Badoos van deze wereld met hun diverse interessante functies en ze toepassen bij onze producten.

Wij werken onder hoge druk aan een nieuw product dat over een paar maanden gelanceerd zal worden. Wees erop voorbereid!

TOEN wij u in 2007 bezochten had FriendFinder Networks ongeveer 300 medewerkers. Hoe zit het nu?

Natuurlijk staan wij nog steeds op dit niveau, maar er is natuurlijk ook  een verschuiving in de richting van de webcam girls geweest.

Wie zijn de dames naast u? Behoren zij ook tot uw personeel?

Dit is Kendra Sunderland. Zij is een van onze top camgirls. Kendra werd op haar Universiteit in Oregon geschorst, omdat ze haar cam naar de bibliotheek had meegenomen… Daardoor kwam ze in de wereld media terecht. 

En hier hebben we de Penthouse “Pet of the Year” Taya Parker. Je kunt ze ook op Cams.com vinden… Zij waren uiteraard ook een van de redenen waarom ik terug ben gekomen ;-)

Meneer Conru, heel erg bedankt voor het interview! 


Behalve "AdultFriendFinder.com" hebben we ook interviews gehouden met:

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!