Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
Tinder
Laatste update: 05/2024

Tinder

It's how people meet.

Algemene Indruk: 3

Tinder 2024

Over onze Tinder ervaring!

In September 2012 werd de Tinder App in de VS gelanceerd en deze heeft nu maandelijks 50 miljoen gebruikers wereldwijd. Bovendien worden er dagelijks 1.4 miljard Tinder profielen naar rechts of links geswipet, waardoor er wereldwijd 26 miljoen matches ontstaan.

Sinds de hype naar Europa is overgewaaid, komt er een vraag naar boven: “Heb je al geTindered?” We hebben niet lang gewacht en hebben de Tinder dating app op onze smartphones gedownload om onze eigen Tinder ervaring te beleven. We werden ons snel bewust van het volgende belangrijke feit:

Tinder zonder Facebook is niet mogelijk!

Op internet zijn er veel verschillende sites die dit probleem bespreken. Hebben de beheerders een andere login optie bij de Tinder app ontwikkeld? Of zijn we alleen beperkt tot een medium?

Tinder zonder Facebook: Dit zijn de feiten!

Ongeacht wat de anderen zeggen, het is echt niet mogelijk! Echter, veel potentiele gebruikers zien dit als een probleem. Hoe bescherm je je gegevens en ontmoet je tegelijkertijd nieuwe mensen? Als Tinder zonder Facebook niet werkt, dan kan je in ieder geval stappen nemen om het zo veilig mogelijk te houden. Ga door je Facebook instellingen heen en maak de privé functies (o.a. foto’s en privé informatie) alleen voor vrienden zichtbaar, want:

Op het Facebook profiel zijn er in het algemeen enkele feiten over jezelf weergegeven (vrienden, interesses, woonplaats, leeftijd), wat niet per se voor alle Tinder gebruikers zichtbaar hoeft te zijn. Hierdoor zijn enkele singles hobby stalkers geworden…

Inloggen bij Tinder: Wat er gebeurd...

Bij Tinder inloggen kan alleen via een Facebook profiel. De app neemt dan de naam en leeftijd gegevens en zet het samen met foto’s die je op je Facebook profiel hebt geupload en maakt een eigen profiel voor je aan. De Tinder app heeft meer dan deze informatie niet nodig.

Vervolgens begin je met Tinder dating. Je krijgt een rij van foto’s te zien en beslist via een vinger swipe of je wel of niet de kandidaat beter wilt leren kennen. Een swipe naar links is een “Nee” en een swipe rechts is gewoon een “Ja, ik zou je beter willen leren kennen!” Als beide potentiele partners samen rechts swipen, dan bestaat er de mogelijkheid om elkaar in het echt te zien.

De algemene indruk van de Tinder App

Het ziet er nog steeds niet uit dat de Tinder app voor een revolutie in de online dating wereld teweeg zal brengen, maar voor een snelle en speelse flirt kan het leuk zijn. Voor het serieus zoeken naar een partner is het niet heel erg geschikt; het formaat is te oppervlakkig. De Tinder app is een eenvoudige manier voor flirten en misschien om nieuwe mensen te daten. Het is meer als een soort mobiele “laten we elkaar leren kennen” spel.

Dit is een alternatief voor Tinder…

Hoewel Tinder dating een ware hype is, zoeken er steeds meer en meer gebruikers naar een goed alternatief. In de VS komt de zin “Tinder alternative” steeds vaker in de zoekopdrachten voor. De reden hiervoor is de oppervlakkigheid. Het is leuk voor een snelle flirt, maar je kunt niet gewoon iedereen benaderen die je leuk vindt. Als je iedereen benaderd en ze met berichten overvalt, dan zal het verlangen om elkaar te ontmoeten snel verdwijnen!

Dus wat voor Tinder alternatieven (of zoals ze in de VS vaak “Tinder alternative” noemen) bestaan er? Vrij veel! Het hangt gewoon van je eisen af. Wil je alleen flirten met iedereen die je leuk vindt? Neem dan een kijkje naar de “contactadvertenties” categorie. Als je meer geïnteresseerd bent in het vinden van een serieuze relatie, dan pastrelatiebemiddeling beter bij jou! Echter als je op zoek bent naar alleen een special ding met name, dan is sexdating geen slechte keuze!

Tinder Prijs

Tinder - Kosten en vergoedingen:

  • Tinder is gratis voor gebruik, en wanneer je meer functies wilt hebben, kan je ook Tinder Plus nemen, maar dat is niet verplicht!

Review samenvatting

Korte feiten over Tinder

It's how people meet.

Testresultaat:

Tinder laatst getest May 2024 met

Een verklaring van: Hanneke de Bos GPlus

volgt de online dating markt sinds 2009. Zij is een van de toonaangevende experts in de Nederlandse media.

Vragen of suggesties...?
Schrijf ons!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!