Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
hoe-vind-ik-een-zeer-goede-gratis-online-dating-website-

Hoe vind ik een zeer goede gratis datingsite?

Op het net schieten de dating websites uit de grond. Alleen al onder het begrip "datingsite" genereert Google 2 miljoen zoekresultaten.

Dagelijks kijken wij naar de meest uiteenlopende portalen voor singles. Vaak zijn dit goedkope kopieën van gevestigde aanbieders, fakes vind je op elke pagina en de databank functioneert ook niet goed.

De datingsite wordt als “compleet gratis” aangeboden door de aanbieder. In de meeste gevallen bedoelen ze eigenlijk dat de registratie gratis is.

De meest interessante functies bij een top datingsite zijn in de regel aan kosten gebonden. Geen van de zeer goede online dating sites zijn geheel en volkomen gratis. De reden hiervoor zullen we straks uitleggen.

Dagelijks kijken we naar de meest uiteenlopende portalen en dating sites. Vaak zijn dit goedkope kopieën van andere gevestigde aanbieders, gevuld met fakes en met een databank die niet goed functioneert.

Toch komen we vaak een datingsite tegen die uitstekend werkt. Veel gebruikers stellen ons hierover elke keer exact dezelfde vraag:

Bestaan er gratis dating portals die nog steeds goed zijn?

Het antwoord is ja en nee. De uitleg hiervoor is het volgende: Er bestaan zeker uitstekende datingsites, maar die zijn niet geheel gratis.

Laten we proberen een beetje licht te brengen in deze ogenschijnlijke zweverige uitspraak:

  • Een goede dating website moet tegenwoordig technisch nogal wat in huis hebben. Een functie met "wie is er op dit moment online" behoort inmiddels tot de standaarduitrusting. De lijst "Must-have"-kenmerken wordt steeds langer.
  • Een gratis dating website moet veel marketing kennis hebben om een singles gemeenschap binnen te kunnen halen. Dagelijkse registraties van “vers vlees“, die ook uit jouw regio komen, maken een datingsite aantrekkelijker! Anders zul je je heel snel vervelen!  
  • Wij nemen aan dat het bovengenoemde punt werkt en dat de singles site steeds populairder wordt. In dat geval moeten de leden een goede service krijgen en dat kan niet waar gemaakt worden met een klein klantenservice team. Het is onmogelijk om zowel 8,000 nieuwe registraties, als vragen en klachten te behandelen.  
  • Een grote gratis datingsite worstelt met het fenomeen “Romance Scam”. Het gaat meestal om buitenlanders die fake profielen gebruiken om ongelukkige singles in hun vangnet te krijgen. Jaarlijks kunnen deze oplichters meer dan een miljoen bij elkaar sprokkelen (deze mensen zijn echt goed in hun werk!).

Dit alles betekent voor de exploitant altijd hoge kosten!

  • Hoe moet hij dat weer terugverdienen? Met alleen reclame kan men tegenwoordig een datingsite niet meer financieren. Dan zijn er sites waar steeds te veel reclame opduikt en waar nieuwe vensters op je scherm verschijnen. De gebruiker is dan vaak geneigd om deze site te mijden.
  • Enkele uitgevers, televisiezenders en online portalen boden jarenlang gratis single portalen aan, om op deze manier klanten voor hun eigenlijke nering te winnen of aan zich te binden.

De gratis datingsite kampt dan met de standaard problemen. Ze hebben geen geld voor meer nuttige functies, veiligheid of klantenservice en geen handmatige verificatie van profielen. Sommige singles vinden dit erg hinderlijk, vooral als ze op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je wilt niet op elke tweede pagina onnodige beelden zien van mensen of reclames die niets te maken hebben met dating of relaties.

De gedeeltelijk gratis dating websites

Een paar zeer goede aanbieders hebben deels gratis aanbiedingen. Je kunt als potentiële klant vrijelijk in de contactadvertenties rondsnuffelen, profielen bekijken en je eigen contactadvertentie op het net zetten. Bij een paar kun je zelfs antwoord geven, als er door anderen contact gezocht wordt!

Als de dating website XY je bevalt en je met andere singles in contact wilt treden, is er vervolgens meestal een lidmaatschap tegen betaling vereist, die de toegang tot een veelheid van kenmerken mogelijk maakt, b.v. 1:1 chatten, automatische verwittigingen per SMS, betere plaatsing van jouw contactadvertentie in de zoekresultaten van de dating website enz. Dat varieert van aanbieder tot aanbieder. Kijk naar onze beoordelingen van contactadvertenties portalen.

Het nieuwe “Freemium” model

Rond 2010 lanceerde Badoo de zogenaamde “Freemium Dating”. Voor de huidige 150 miljoen gebruikers wereldwijd wordt deze dating website gratis aangeboden, maar dan met enkele beperkingen.   Degenen die bijvoorbeeld graag op nummer 1 in de zoekresultaten van singles willen verschijnen of virtuele cadeaus willen sturen, kunnen een extra “Superpower” aanschaffen…

In onze reviews hebben we al opgemerkt dat de gebruikers van deze kleurrijke en hippe freemium datingsite vooral veel jongeren zijn die ietswat oppervlakkig zoeken naar een date. Dit leidt ons naar een belangrijk punt:

Wie niet hoeft te betalen,
vergeet vaak een datingsite!

Een ander punt die niet kan worden vermeden is dat singles vaak meer geinteresseerd raken en serieuzer te werk gaan als ze voor online dating moeten betalen. Als je contact zoekt met iemand genaamd SEXYLARS101, die zich uit verveling heeft aangemeld op een gratis datingsite, dan zal je nog lang moeten wachten op een reactie. Want hoogstwaarschijnlijk zal sexy Lars niet meer op de site inloggen. 

In feite zijn de datingsite kosten direct verbonden met de leeftijd en de intenties van de gebruikers:

  • Als je het niet erg vindt dat de meeste gebruikers op een datingsite niet serieus op zoek zijn, bijna nooit hun berichten lezen en je misschien niet zullen uitvragen voor een date (vooral als ze fake zijn), dan kun je gerust gebruik maken van een gratis of freemium website.
  • Degenen die boven de 25 jaar zijn en naar een kwalitatieve goede dating portaal zoeken waar fakes en passieve profielen systematisch verwijderd worden door de klantenservice en die een bepaalde mate van interesse verwachten van andere singles, dan is een gedeeltelijk gratis datingsite, zoals relatieplanet of lexa, waarschijnlijk een betere keuze!
  • De singles die echt op zoek zijn naar een partner voor het leven kunnen zich beter richten op grotere relatiebemiddeling sites, zoals Parship, Elitedating of Be2. Er hangt een prijskaartje aan deze sites, maar de mensen die zich daar aanmelden (en meer dan 150 euro betalen), zijn zeker op zoek naar iets serieus!

Als er een uitzondering op deze regel is, laat het ons dan weten!

Oeps! Een paar uitzonderingen schieten ons toch nog te binnen: single portalen, die op basis van hun zeer besloten doelgroep (christelijke singles, bijzondere interesses etc.) een overzichtelijke besteding hebben. Hieronder vind je leuke dating websites, die in het kader van zijn mogelijkheden en met ongelooflijke idealisme er iets fantastisch van maken. Deze aanbieders vind je bij ons onder de pagina 'speciale datingsites voor singles'.

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!