Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
contact-advertentie-of-relatiebemiddeling--alle-tips-

Contact advertenties of relatiebemiddeling?
Welke voldoet beter aan mijn verwachtingen?

In de wereld van online dating bestaan er aanzienlijke verschillen tussen "dating voor hoger opgeleiden" (ook bekend als “relatiebureau”) en online flirt en chat sites (contactadvertenties en zelfs standaard apps waarop je nieuwe singles kan ontmoeten!).

De beste online relatiebemiddeling

Wanneer je begint met een online zoektocht naar een partner, zal je een keuze moeten maken tussen verschillende soorten datingsites die je wilt gaan gebruiken. Ze geven natuurlijk allemaal de mogelijkheid om op een goede en effectieve manier nieuwe mensen te ontmoeten. De echte vraag is: Welke soort van online dating past het beste bij jou? Gelukkig hebben wij alle feiten over dating voor hoger opgeleiden en contact advertenties op een rijtje gezet om je te helpen kiezen!

Online dating platforms komen in verschillende vormen en grootte en nu zelfs in verschillende formaten voor. Veel traditionele websites zijn inmiddels overgestapt naar app formaat en hebben zich aangepast aan mobiele apparaten (tablets, smartphones, etc.), maar werken ook nog op de PC. Echter willen we het niet over de technische gebruiksmogelijkheden van een dating aanbieder hebben, maar over de manier hoe ze je helpen om een partner te vinden.

Hieronder vind je een uitleg van de twee verschillende types:

  • Contact advertenties zijn als het ware de standaard datingsites waar singles zich aanmelden, een profiel aanmaken en met behulp van deze profiel informatie over zich aan het publiek openstellen. Er bestaan uiteraard talloze variaties van dit type, zoals relatiesites voor specifieke groepen mensen (goths, gescheiden mensen, de LGBT gemeenschap, enz.). Bij contactadvertentie sites kun je ook mensen zoeken op basis van verschillende factoren (leeftijd, lengte, locatie, afstand, interesses, enz.).
  • Relatiebemiddeling sites zijn totaal anders. Hoewel hier de singles ook een profiel aanmaken, is de manier van zoeken naar mensen totaal verschillend. Wanneer je je aanmeldt, wordt er gevraagd om een psychologische evaluatie test te doen. Er worden vragen gesteld en je antwoorden worden door een algoritme gesorteerd. Vervolgens krijg je partnersuggesties of contactvoorstellen.

Je denkt waarschijnlijk dat het kiezen van een toekomstige partner niet ingewikkeld is en dat contact advertenties op het eerste gezicht een betere optie blijken te zijn, vooral omdat de meeste soortgelijke sites goedkoper zijn dan de relatiebureau sites. Maar de voordelen van de laatste optie worden pas duidelijk als je je erin verdiept.

Relatiebemiddeling? Waarom zou ik?

Relatie bureaus klinken als Logan’s Run, maar je zult versteld staan van hoe effectief deze matchmaking algoritmes eigenlijk zijn. Uiteraard bestaan er dating sites waar je twee acties tegelijkertijd kunt doen; zelf op zoek gaan naar een match of gebruik maken van de partnersuggesties. In onze ervaring, hoe meer gespecialiseerd de site is, des te hoger het niveau van kwaliteit is.

Bovendien hebben serieuze dating sites ook andere voordelen…

Anonimiteit wordt gewaarborgd!

  • Je profiel wordt alleen door de leden gezien met wie je een match bent volgens de algoritme. In het geval van contactadvertentie sites, is je profiel (waar ook je eigen foto op staat, tenminste als je geen fake bent) openbaar voor iedereen.

Meer en beter informatie!

  • Wanneer je op zoek bent naar een partner via serieuze dating sites, krijg je meer informatie dan je match eigenlijk zou willen delen (tenminste bewust). Dit komt omdat de psychologische evaluaties vrij precies zijn in de meeste gevallen!

Hoge kosten en gewenste resultaten.

  • Aangezien de meeste flirt en chat sites gratis of heel goedkoop zijn, hebben de vele singles op deze sites niet hetzelfde niveau van toewijding tijdens de zoektocht naar een partner. Degenen die voor dating voor hoger opgeleiden kiezen, betalen veel meer en gaan vervolgens serieuzer om met dit onderwerp. Dus, het komt erop neer dat de mensen die een serieuze relatie zoeken, graag willen zien wat de matchmaking algoritme voor ze kan betekenen!

Minder kans om overzien te worden!

  • Aangezien er bij relatiebureau sites rekening wordt gehouden met persoonlijke en psychologische criteria, worden de mogelijke matches bepaald door deskundigen. Dit betekent dat je veel meer kans hebt om met iemand in contact te komen die goed bij je past. Dit is een groot voordeel, want anders bestaat er de kans dat je deze persoon over het hoofd ziet!

Iedereen krijgt zijn deel!

  • Stel je eens de volgende situatie voor. Je gaat naar een feest met veel leuke mensen. Maar het leukste meisje met haar betoverende glimlach is al omringd door mannen. Ze staat helemaal in het middelpunt, maar de verlegen Anneke is ook aanwezig en zit bijna onopgemerkt in een hoekje. Dan is er ook de Tom Cruise van het feest en de schijnbaar nerdachtige jongen, die in dezelfde positie is als Anneke. Eigenlijk lijkt dit feest veel op een standaard dating site. Mensen worden op een dienplaat getoond en het ligt helemaal aan jou om iemand te kiezen. In veel gevallen zijn singles geneigd om iemand op basis van uiterlijk en degeen die een indrukwekkend profiel heeft, te kiezen. Maar misschien hebben Anneke en de nerd veel meer kwalitatieve eigenschappen die bij je passen. Dankzij relatiebemiddeling sites kun je dat allemaal uitvinden!

En hoe zit het met contact advertenties?

Terwijl matchmaking algoritmes hun eigen verdienste hebben, bestaan er ook veel voordelen bij contact advertenties. Dit komt voornamelijk door het hoge gehalte aan flexibiliteit die ze bieden. In de meeste gevallen zitten ze tussen relatiebemiddeling en sexdating sites… In feite, iedereen die online een contactadvertentie plaatst, is op zoek naar iemand om mee te daten. Met welke intenties? Dat wordt dan gewoon bepaald door de twee singles!

Het is niet echt serieus!

  • Niet iedereen die aan online dating doet wilt de ware of een partner voor het leven vinden. Sommige singles willen alleen maar nieuwe mensen ontmoeten en een leuke tijd doorbrengen. Het grootste voordeel van contact advertenties is dat je verschillende kanten op kunt gaan.

Een bredere zoekradius.

  • Voor mensen die veel reizen zijn contact advertenties sites een zegen. Je kunt op zoek gaan naar andere singles in het dorp, stad of land waar je naar toe reist of verhuist. Het is gewoonweg een fantastische manier om in contact te komen met mensen en misschien vind je wel iemand met wie je je tijd kan doorbrengen tijdens je trip.

Zeggen wat je wilt.

  • Bij dating voor hoger opgeleiden wordt er grondig onderzoek gedaan naar je persoonlijkheid. Dit betekent dat een paar van je bijzondere eigenschappen worden onderzocht om je met potentiele partners te matchen. Terwijl dit vrij aantrekkelijk kan zijn voor mensen die een serieuze relatie zoeken, is het niet iets voor singles die alleen maar een gezellig avondje uit willen om al hun eigenschappen bloot te leggen. In het geval van contactadvertentie sites kun je simpelweg de nodige informatie over jezelf weergeven en de rest weglaten.

Contact advertenties of relatiebemiddeling? Onze conclusie!

Een goede relatiebureau site biedt je een redelijke kans om een geschikte levenspartner te vinden. Je hebt minder tijd nodig voor je zoektocht, aangezien dating voor hoger opgeleiden al het meeste werk voor je doet. De hoge prijs is daarom gerechtvaardigd.

Het probleem met het vergelijken van relatiebemiddeling en contact advertenties sites is dat ze beiden verschillende dingen aanbieden. Matchmaking sites geven je de mogelijkheid om een geschikte partner voor romantiek of voor het leven te vinden. Je verspilt je tijd ook minder bij de aanwezigheid van gespecialiseerde testen. Voor deze reden zijn de hoge prijzen van soortgelijke datingsites gerechtvaardigd!

» Neem een kijkje naar onze beoordelingen van « de beste relatiebemiddeling sites»

Contact advertenties, aan de andere kant, hebben duidelijke voordelen voor singles die iets anders zoeken dan een serieuze relatie. Degenen die op een meer relaxte manier willen daten, is deze optie ook best handig. Soortgelijke dating sites zijn in het algemeen vrij flexibel. Je kan ze gebruiken voor online flirten, een paar keer daten of zelfs voor het vinden van nieuwe vrienden!

» Neem een kijkje naar onze beoordelingen van « contact advertenties sites »

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!